Le tamaoaiga fou atinae mea tau siosiomaga

Suesuega: Avanoa ma luʻitau mo le tuʻufaʻatasia o le atinaʻeina o mea polymer gafataulimaina i totonu o faʻasalalauga faʻavaomalo (bio) faʻataʻitaʻiga o le tamaoaiga.Image Credit: Lambert/Shutterstock.com
O tagata soifua e feagai ma le tele o luʻitau mataʻutia e lamatia ai le tulaga lelei o le olaga mo tupulaga i le lumanaʻi.O le umi o le tamaoaiga ma le faʻamautuina o le siosiomaga o le sini atoa lea o le atinaʻe gafataulimaina. I le aluga o taimi, e tolu pou fesoʻotaʻi o le atinaʻe gafataulimaina ua tulaʻi mai, o le atinaʻeina o le tamaoaiga, atinaʻe lautele ma le siosiomaga. puipuiga;ae ui i lea, o le "faʻaauau" o loʻo tumau pea se manatu tatala ma le tele o faʻamatalaga e faʻatatau i le talaʻaga .
O le gaosiga ma le faʻaaogaina o polymers oloa o loʻo avea pea ma vaega taua o le atinaʻeina o lo tatou sosaiete faʻaonaponei. O mea faʻavae polymer o le a faʻaauau pea ona faia se sao taua i le ausiaina o Sini Tau Atinaʻe Tau Atinaʻe a Malo Aufaatasi (SDGs) ona o latou meatotino faʻaogaina ma le tele. galuega tauave.
Fa'ataunu'uina o Tiutetauave Fa'atupu Fa'alautele, toe fa'aaogā ma fa'aitiitia palasitika fa'aoga tasi e fa'aaoga ai ta'iala e ese mai i le toe fa'aleaganu'u masani (e ala i le liusuavai ma le toe fa'ao'o), ma le atina'eina o palasitika sili atu "maualuga", e aofia ai le iloiloina o latou aafiaga i le taamilosaga o le olaga, o mea uma lava o se filifiliga talafeagai e fo'i le fa'alavelave palasitika.
I lenei suʻesuʻega, o loʻo suʻesuʻeina e le au tusitala pe faʻafefea ona faʻaleleia le faʻaogaina o palasitika o le tuʻufaʻatasia ma le loto i ai o meatotino / galuega, mai le faʻaogaina o otaota i meafaitino. taamilosaga, faʻapea foʻi ma le faʻaogaina o punaoa faʻafouina i mamanu toe faʻaaogaina ma/poʻo le biodegradable.
O loʻo faʻatalanoaina le gafatia o taʻiala biotech mo le faʻaogaina o le enzymatic o palasitika e mafai ona faʻaaogaina i totonu o le bioeconomy lapotopoto o loʻo talanoaina. , o mea faʻapipiʻi faʻavae polymer mo tagata faʻatau ma faʻaoga faʻalavelave e manaʻomia. E faʻatalanoaina foi e tusitala le taua o le malamalama i poloka fale faʻavae biorefinery, kemisi lanumeamata, faʻataʻitaʻiga o le bioeconomy circular, ma pe faʻafefea ona tuʻufaʻatasia le gafatia galue ma le atamai e mafai ona fesoasoani e faʻateleina ai nei mea. gafataulimaina.
I totonu o le auivi o mataupu faavae o le kemisi lanumeamata gafataulimaina (GCP), circular economy (CE), ma le bioeconomy, e talanoaina e le au tusitala ia palasitika gafataulimaina, e aofia ai le bio-based, biodegradable polymers, ma polymers e tuufaatasia uma meatotino.atina'e ma tu'ufa'atasi faigata ma ta'iala).
I le avea ai ma taʻiala e faʻaleleia ai le faʻaauauina o suʻesuʻega ma atinaʻe polymer, e suʻesuʻe e le au tusitala le iloiloga o le taamilosaga o le olaga, le faʻamautuina o mamanu, ma le biorefinery. fa'amautinoa le fa'atinoina lelei o faiga fa'aauau ile fa'asaienisi polymer.
I lenei suʻesuʻega, faʻavae i luga o le tele o lipoti, na matauina ai e le au suʻesuʻe o le faasaienisi gafataulimaina ma mea e gafataulimaina e aoga mai tekinolosi o loʻo i ai nei ma faʻalauiloa, e pei o le numera ma le atamai faʻapitoa, faʻapea foʻi ma i latou na suʻesuʻeina e foia ai luitau faʻapitoa o le faʻaitiitia o punaoa ma le palasitisi filogia. .tele fuafuaga.
E le gata i lea, o le tele o suʻesuʻega ua faʻaalia ai o le vaʻaiga, vavalo, otometi le mauaina o le malamalama ma le faʻamaoniaina o faʻamaumauga, fesoʻotaʻiga fefaʻasoaaʻi, ma mafaufauga faʻapitoa o gafatia uma ia o nei ituaiga o tekonolosi faʻavae polokalama. faailoaina, lea o le a fesoasoani i se malamalama sili atu i le lautele ma mafuaʻaga o mala palasitika i le lalolagi atoa, faʻapea foʻi ma le atinaʻeina o fuafuaga fou e taulimaina ai.
I se tasi o nei suʻesuʻega, o le faʻaleleia o le polyethylene terephthalate (PET) hydrolase na matauina e faʻaumatia le itiiti ifo i le 90% o le PET i le monomer i totonu ole 10 itula.O se suʻesuʻega meta-bibliometric o SDGs i tusitusiga faʻasaienisi o loʻo faʻaalia ai o tagata suʻesuʻe o loʻo i luga o le ala saʻo i tulaga o le galulue faʻatasi faavaomalo, aua e toetoe lava 37% o tala uma e faʻatatau i le SDGs o faʻasalalauga faavaomalo. fa'amaumauga o fa'asaienisi o le olaga ma biomedicine.
O le suʻesuʻega na faʻaiʻuina e faapea, o polymers pito i luma e tatau ona aofia ai ituaiga e lua o galuega: o mea e maua saʻo mai manaʻoga o le talosaga (mo se faʻataʻitaʻiga, kesi filifilia ma le faʻaogaina o le suavai, gaioiga, poʻo le tau eletise) faʻasalalau) ma mea e faʻaitiitia ai lamatiaga o le siosiomaga, e pei o le fa'alauteleina o le ola galue, fa'aitiitia le fa'aogaina o meafaitino po'o le fa'atagaina o le fa'apalapala fa'apitoa.
O tusitala o loʻo faʻaalia ai o le faʻaaogaina o tekonolosi faʻamaumauga e foia ai faʻafitauli o le lalolagi e manaʻomia ai faʻamatalaga lava ma le le faʻaituau mai tulimanu uma o le kelope, toe faʻamalosia le taua o le galulue faʻatasi faavaomalo. ma atina'e tetele, fa'apea fo'i le 'alofia o le toe fa'aluaina o su'esu'ega ma fa'atelevave suiga.
Na latou faʻaalia foi le taua o le faʻaleleia atili o le avanoa i suʻesuʻega faʻasaienisi.O lenei galuega o loʻo faʻaalia ai foi pe a mafaufau i fuafuaga faʻavaomalo faʻavaomalo, e taua tele le usitaʻia o tulafono o faiga faʻapaʻaga gafataulimaina ina ia mautinoa e leai se atunuʻu poʻo meaola faanatura e aʻafia. ia manatua ua ia i tatou uma le matafaioi e puipuia lo tatou paneta mo tupulaga o le lumanai.


Taimi meli: Feb-22-2022